GÈNESI

ALEIX PLADEMUNT


16 pages
4 Gatefolders
10 BW images
19,0 cm x 14,0 cm
Laser printing
Taped 

Edition of 1
February 2019

This is the 2nd dummy of four before finally publish the Gènesi booklet part of the Carn de Cap Dos magazine published by Escola Bloom. 


“El concepte al voltant del qual hem organitzat aquest segon número de CARN DE CAP és el de La destrucció del llenguatge de l’opressor. Vam partir de la premissa que és precisament en el llenguatge on rauen històricament els mitjans de la opressió. Les maneres com formulem una idea són la idea. Segons aquesta mateixa lògica, la manera com parlem del món és el que funda el món. Reescriure, doncs (o sigui reformular la manera com escrivim, com pensem la nostra relació amb l’escriptura) és una forma de repensar el món i les economies del poder que l’estructuren.

Hem demanat a 14 autores i autors que juguin amb el que consideren opressiu en el seus respectius llenguatges, fossin els de la ficció, els de la fotografia, els de l’assaig o els del disseny. Una rigidesa en la sintaxi, per exemple, o una concepció purista i preservacionista del lèxic, un barbarisme, un estil, una codificació genèrica: el que fos. Del que es tractava era d’exercitar la mena de subversió en la qual una certa subjectivitat oprimida, sigui individual o social, històrica o metafísica, es reapropia els mitjans de la seva pròpia opressió i crea alguna cosa nova a partir d’ells.

El resultat d’aquesta indagació és CARN DE CAP DOS, presentada en forma de capsa – col·lecció de fanzines, endreçadament desordenats.”

Escola Bloom, 2019.GÈNESIAleix Plademunt

12 pages
5 Gatefolders
21 drawings
5,5 cm x 4,5 cm
Taped

Edition of 1
February 2019

This is the 3rd dummy of four before finally publish the Gènesi booklet part of the Carn de Cap Dos magazine published by Escola Bloom.